Ortodonti Konya

Ortodonti Nedir? Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Ortodonti diş hekimliğinin bir uzmanlık alanıdır. “Ortodonti” terimi iki Yunanca kelimenin birleşmesinden meydana gelmektedir. Düz veya doğru diş anlamına gelmektedir. Bu nedenle ortodonti, yanlış hizalanmış dişleri veya maloklüzyonları düzleştirme uygulamasını açıklar. Ortodonti konusunda uzmanlaşmış dişhekimlerimiz dişlerin, çenelerin ve yüzün anormal pozisyonunu yönetmeye yardımcı olurlar.

Ortodontinin faydaları

Ortodonti, estetik görünümün iyileştirilmesine göre ek faydalara sahiptir. 

Dişleri düzleştirmeyi seçmenin faydaları şunlardır:

– Benlik saygısının geliştirilmesi
– Daha iyi çiğneme, daha net telaffuz ve konuşma da dahil olmak üzere dişlerin gelişmiş işlevi
– Dişler arasındaki gıda parçacıklarının toplanması nedeniyle daha az diş çürüğü riski
– Aşırı ısırma ve maloklüzyonlar nedeniyle azalmış sakız yaralanması ve travma riski

Ortodontik tedavinin amaçları

– Estetik düzeltme ve görünümün iyileştirilmesi
– Sağlıklı bir fonksiyonel ısırık sağlamak
– Diş hastalıklarının önlenmesi
Ortodonti ile düzeltilebilen ağız maloklüzyonların bazıları şunlardır:

Çapraşık dişler: Ağız için çok büyük olabilecek dişlerin ya da dişlerin hizalanmasının yetersiz olması. Bu durum kötü bir ısırmaya ve kötü bir estetik görünüme yol açar. Kalabalık dişleri oluşturan en yaygın dişler üst dişlerinizdir.

Open Bite: Bu durum üst ön dişlerin alt ucu, alt ön dişlerin üst ucuna değmediğinde ortaya çıkar ve yetersiz çiğneme sağlar.

Deep Bite: Bu durum üst ve alt ön dişlerinizin ne zaman hizalanmadığını, ne zaman alt dişlerin ağız çatısına temas etme eğiliminde olduğunu ve bazen diş etlerine veya damağa zarar verdiğini göstermektedir. Bu durum diş eti hasarına, dişeti hastalıklarına, diş kaybına ve diş aşınmasına yol açabilir.

Çapraz ısırma: Diş uçları uyuşmadığında ortaya çıkan bir durumdur. Kötü görünüm, yetersiz çiğneme ve kolayca çıkarılabilir dişlere yol açmaktadır.

Arttırılmış overjet: Üst dişler genel olarak alt çenenin dışına çıkmaktadır. Üst dişlerin ne zaman çıkıntı yaptığını, başparmak veya parmak emmesinden kaynaklanabileceğini açıklamaktadır. Bu durum ayrıca düzensiz çene kemiği büyümesine bağlı olabilir.

Ters overjet: Alt çene üst çenenin dışına taşar. Kötü estetik görünümün yanı sıra, yıpranmış dişlere yol açabilir.

Aralık: Dişler arasındaki doğal olmayan boşluk, az gelişmiş, daha küçük veya eksik dişlerden kaynaklanabilmektedir.

Ortodonti uzmanları tarafından benimsenen yöntemler

Dişler yetişkinlerde, ergenlerde veya çocuklarda, sabit veya çıkarılabilir diş telleri kullanılarak düzeltilebilir. Bunlar ayarlanabilir, Büyüme ve gelişmeye izin verirken dişleri düzleştirebilir.

DT DentalTerapi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak alanında gerekli tüm eğitimleri almış, sertifikalara ve deneyime sahip ortodontistler ile sizlere en iyi ortodontik tedavi hizmetlerini sunmaktayız.