Kanal Dolgusu Tekrarı Konya

Endodonti (Kanal Tedavisi Tekrarı) Nedir?

Bir kök kanal dolgusu, canlı kısım (hamur) geri dönüşü olmayan bir şekilde hasar gördükten sonra diş tutmanın bir yoludur. Kâğıt hamuru, çok iltihaplı (diş ağrısı veren) veya ölen (apse neden olan) sinir lifleri ve küçük kan damarlarının bir karışımıdır. Bu, diş çürümesi durumunda veya dişe ağır bir darbeden sonra olabilir. Prosedürün amacı, lokal anestezi altında hasarlı posayı ağrısız bir şekilde çıkarmak ve mevcut olabilecek herhangi bir enfeksiyonu ortadan kaldırmaktır. Kanallar temizlendikten ve şekillendirildikten sonra özel bir dolgu malzemesi ile doldurulur. Bu çalışma genellikle bir seferde 90 dakikaya kadar iki ziyarette gerçekleştirilir. Kök kanalı dolumu yapıldıktan sonra, dişin tepesi büyük bir dolgu veya döküm restorasyonu ile geri yüklenir. 

Kanal Tedavisi Tekrarı Nasıl Devam Ediyor?

Kök kanal dolguları çok başarılı bir tedavidir ve birçok diş için başarı oranları%90’ın üzerindedir. Açıkçası bazı vakalar başarısız olur, en yaygın olarak dişler çok parçalandığında veya alışılmadık derecede karmaşık bir kök yapısına sahip olduğunda. 

Kök kanallarına kullanılan anti-bakteriyel macunlara dirençli bakteriler bulaştığında da başarısızlık meydana gelebilir. Bir kök kanal dolgusu, genellikle iki ziyaretten sonra rutin bir dolumdan çok daha uzun sürer ve ücretler bunu yansıtır. Ekstra zamanın yanı sıra, kök kanal dolguları da genel maliyete katkıda bulunan çok sayıda uzman ekipman ve ekstra eğitim gerektirir.

Lokal anestetiğin dikkatli kullanımı ile bir kök kanal dolgusu baştan sona tamamen ağrısız olabilir.

Tedavi Süreci Nasıl İşliyor?

Diş ağrısına neden olan bir dişe kök kanalı dolgusu yapıldığında, ağrıyı alır ve hastayı daha iyi hissettirir. Bir diş öldüğünde, genellikle hamuru yok edildiğinden, genellikle hiçbir ağrı olmaz. Ağrı olmamasına rağmen, apse yol açacak enfeksiyon mevcut olacaktır. Dişin erken tedavisi, bu enfeksiyonu kötüleşmeden ortadan kaldıracak ve apselerin sorun haline gelmesini önleyecektir. 

Dişin hamuru geri dönüşü olmayan bir şekilde hasar gördükten sonra, dişi tutmanın tek yolu kök kanal dolgusudur. Tek alternatif tedavi diş çekmektir. Bir dişin kurtarılıp kurtarılmayacağına karar vermeden önce, herhangi bir hasta dişi değiştirmenin maliyetinin ne olacağını ve bu çalışmanın dişleri nasıl etkileyeceğini düşünmelidir. Dişi kök kanal dolgusu ile tutmak genellikle en ucuz, en az yıkıcı seçenektir.