Endodonti Konya

Endodontik Tedavi Nedir?

Bir dişin içindeki boşluk, diş pulpası adı verilen yumuşak bir doku içerir. Çürüme, tekrarlanan diş prosedürleri, çatlaklar veya çıkıntı travması, iltihaplanma veya enfekte olmasına neden olabilir. Böyle bir durumda, endodontik tedaviye ihtiyaç vardır. Tedavi edilmediğinde sonuçları olarak ağrı, sıcağa veya soğuğa uzun süreli duyarlılık, dişte renk değişikliği, şişme veya diş etlerinde iltihaba sebep olabilir.

Endodontik Tedavi Nasıl Yapılır?

Kök Kanal tedavisi bir veya iki randevuda rutin olarak yapılır. Kişilere röntgen içeren bir muayeneden sonra tanı konacak ve tedavi seçenekleri sunulacaktır. Endodontik tedavi seçilirse, lokal (bölgesel) bir anestezi uygulanır. Diş, boğazınızı sıvılardan ve döküntülerden korumak için ince bir lastik tabakası (kauçuk baraj) ile izole edilir.

Endodontik Tedavi Dişinizi Nasıl Kurtarır?

Endodontik tedavi sırasında, hasarlı veya enfekte olmuş pulpa çıkarılır. Dişin içini dikkatlice temizledikten ve şekillendirdikten sonra bu boşluk doldurulur ve kapatılır. Bir kök kanalını takiben, diş hekimlerimiz onu korumak ve tam işlevine geri döndürmek için bir taç veya başka bir restorasyon koyacaktır.

Dişin çiğneme yüzeyi boyunca dişin pulp odasına ve kök kanallarına erişime izin veren küçük bir açıklık yapılır. Kanalların uzunluğunu belirledikten sonra, küçük aletler ve dezenfektanlarla büyütülür ve temizlenir. Endodontistlerimiz kanal boşluğunu gutta-percha adlı bir malzeme ile doldurur ve kapatır. Daha sonra erişim açıklığına geçici bir dolgu yerleştirilir.

Endodontik Cerrahi Nedir?

Bir diş kökü kanal tedavisine cevap vermediğinde endodontik cerrahi gerekebilir. Bu işleme apicoectomy veya kök ucu ameliyatı denir. Lokal anesteziden sonra, endodontistlerimiz diş yakınındaki diş etinde küçük bir kesi yapar ve kökü çevreleyen iltihaplı veya enfekte olmuş dokuyu çıkarır. Kökün ucu da çıkarılır ve kanalı kapatmak için küçük bir dolgu yerleştirilir. Daha sonra diş etleri yerine dikilir ve iltihabı azaltmak için bir buz torbası uygulanır. Bir çok hasta ertesi gün normal aktivitelerine devam eder.

Dişlerimizin Özel Bir Bakıma veya Ek Tedaviye İhtiyacı Var Mı?

Diş hekimlerimiz genellikle dişinizi yenilemek için bir taç veya kalıcı bir dolgu önerecektir. Diş hekimlerimiz tarafından onarılıncaya kadar tedavi edilen dişi çiğneme veya ısırma da kullanmamalısınız. Onarılmamış diş kırılmaya karşı hassastır, bu nedenle diş hekimlerimiz mümkün olan en kısa sürede tam bir restorasyon için görmelisiniz. Endodontik olarak tedavi edilen dişlerin çoğu diğer doğal dişler kadar uzun süre kullanılabilir. Bazı durumlarda ise endodontik tedavi gören bir diş iyileşmez veya ağrı devam edebilir. Bazen, başarılı tedaviden aylar hatta yıllar sonra ağrılı veya hastalıklı hale gelebilir. Genellikle böyle durumlarda başka bir endodontik prosedür dişi kurtarabilir. Bu nedenle diş hekimlerimizden detaylı bilgi almalı ve kişiye özel endodontik tedaviler uygulayan kliniğimizde en iyi tedaviyi görmelisiniz.

DT DentalTerapi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizdeki tüm dişhekimlerimiz dişhekimliği okulunda endodontik eğitim almıştır, buna ek olarak polikliniğimizde alanında tüm sertifika ve belgelere sahip diş hekimleri bulunmaktadır. Endodontistlerimiz dişhekimliği okulundan sonra ileri eğitim almış dişhekimleridir. Hastalarımıza gerekli tüm endodontik müdahalelerde bulunabilirler.