Reimplantasyon

Reimplantasyon Nedir?

Reimplantasyon, travmatik yaralanma nedeniyle tamamen veya kısmen avülse olmuş (devreden çıkarılmış) bir dişin yerleştirilmesi ve geçici olarak sabitlenmesini ifade eder. Genellikle bir kaza sonucu meydana geldiği için dişlerin avülsiyonunu önlemenin gerçekçi bir yolu yoktur.

Bununla birlikte, spor aktiviteleri sırasında ağızlık takmak genellikle riski azaltmaya yardımcı olur. En sık yerinden çıkarılan dişler üst ön kalıcı dişlerdir, ancak süt dişleri de avülse edilebilir. Süt (bebek) dişlerinin Dental Reimplantasyonu, bu dişlerin doğal olarak daha sonraki yaşamda kalıcı dişlerle yer değiştirmesi nedeniyle genellikle yapılmaz.

Reimplantasyon Tedavisi Süreci Nasıl İşliyor?

Bir diş kırılırsa, etkilenen dişlerin çıkarılması ve nemli tutulması çok önemlidir. Dişi kökünden değil sadece taç kısmından tutun. Dişi temiz tutmak için süt veya tuzlu su (tuzlu su) solüsyonunda saklayın. Kontakt lens çözümü idealdir. Dişi suda saklamayın. Dişi saklamak için en iyi yer ağız içindeki yanaklardır, bu nedenle diş doğal konumunda tutulur.

Reimplantasyon Diş etlerini uyuşturmak için önce lokal anestezi uygulanacaktır. Doktor daha sonra avülse olmuş dişi tekrar yuvaya yerleştirecektir. Diş orijinal yuvasına yeniden yerleştirildikten sonra, çevresindeki kemiğin tamamen iyileşmesi için zamanı olana kadar dişi tamamen sabit tutmak önemlidir. 

Doktor, dişin hareket etmesini önlemek için onu bitişik dişlere atar. Bazı durumlarda doktor, dişin sinirini çıkarmak ve enfeksiyonu ve diğer diş prosedürlerini önlemek için plastik malzeme ile değiştirmek için acil bir kök kanalı açacaktır.

Tedavi Prosedürü Nasıl İşliyor?

Atelleme yaklaşık iki ila sekiz hafta sürmelidir ve bu süre zarfında hasta splintli dişi ısırmaktan kaçınmalı ve etkilenmemiş dişlerini iyice fırçalamaya devam etmelidir. Ağzın olabildiğince temiz tutulması çok önemlidir. Diş eti iltihabı tehdidi özellikle etkilenen dişlerde yüksektir çünkü bunlar normal şekilde fırçalanamaz veya diş ipi ile temizlenemez